Accept Cookies?

StrawComfort stropellets, comfort in de stal voor paard en eigenaar

Stropellets gebruikt u als strooisel in de paardenstal.  Door hun bijzondere eigenschappen maken zij het leven van zowel paard als eigenaar heel wat aangenamer. 

100% natuurlijk

StrawComfort stropellets zijn een 100% natuurlijk en milieuvriendelijk kwaliteitsproduct, gemaakt van versnipperd tarwestro dat is samengeperst tot korrels. Dat gebeurt zonder toevoeging van chemicaliën of bindmiddelen. Door de hoge temperatuur die vrijkomt bij de productie zijn de strokorrels vrij van schimmels, kiemen en bacteriën. De korrels zijn ook zo goed als smaakloos, paarden eten er niet graag van.

Fijn voor het paard, én voor uzelf

  • In contact met vocht, of onder de hoeven van uw paard, vallen de korrels uit elkaar en vormen zo een zachte en comfortabele bodembedekking voor uw paard. StrawComfort strokorrels nemen makkelijk 400% van hun volume in vocht op. Dat is heel wat meer dan bijvoorbeeld los stro of houtschaafsel, en dus heel kostenbesparend. Met stropellets heeft u veel minder werk bij het uitmesten van de stal. 
  • Strokorrels absorberen ook de (ammoniak)geur in de stal en werken zo als een natuurlijk deodorant. De korrels zijn bovendien stofarm, dat is goed nieuws voor paarden met een stofallergie.
  • Stropellets zijn volledig biologisch afbreekbaar en zijn pH-neutraal. Zij kunnen na gebruik in de stal als compost in de tuin of op het land worden verwerkt zonder de bodem te verzuren.

Topkwaliteit aan een zachte prijs

StrawComfort strokorrels worden gemaakt van zuiver tarwestro dat het hele jaar rond overdekt wordt bewaard, en dat verschil merkt u écht. Met een gloednieuwe productielijn wordt dit stro zacht geperst voor een optimaal resultaat in de paardenstal: mooie goudgele korrels met de geur van vers stro die makkelijk uit elkaar vallen en het vocht heel snel absorberen.